Sunday, 28 February 2010

lost and lonely..

Di suatu pagi ketika orang ramai sedang sibuk berjoging sambil beriadah di lake garden, aku perhatikan lelaki tua ne berseorangan tanpa di temani sesiapa mengingatkan aku betapa suatu hari nanti jika ada umur panjang adakah kita juga akan menghadapi situasi seperti ini bilamana orang tersayang pergi meninggalkan kita dan pada ketka itu apa yang ada pada kita hanyalah Allah s.w.t...
From people n life

Saturday, 27 February 2010

green world

From people n life
Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Dia dicemar manusia
Yang jahil ketawa

Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari

Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang

Dewasa ini kita saling merayakan
Kejayaan yang akhirnya membinasakan
Apalah gunanya kematangan fikiran
Bila di jiwa kita masih lagi muda
Dan mentah

Ku lihat hijau

Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat-(Zainal Abidin)

Friday, 26 February 2010

Tigers

Tigers are among the most recognisable of all the cats. They typically have rusty-reddish to brown-rusty coats, a whitish medial and ventral area, a white "fringe" that surrounds the face, and stripes that vary from brown or gray to pure black. The form and density of stripes differs between subspecies (as well as the ground coloration of the fur; for instance, Siberian tigers are usually paler than other tiger subspecies), but most tigers have over 100 stripes. The pattern of stripes is unique to each animal, and thus could potentially be used to identify individuals, much in the same way that fingerprints are used to identify people. This is not, however, a preferred method of identification, due to the difficulty of recording the stripe pattern of a wild tiger. It seems likely that the function of stripes is camouflage, serving to help tigers conceal themselves amongst the dappled shadows and long grass of their environment as they stalk their prey. The stripe pattern is found on a tiger's skin and if shaved, its distinctive camouflage pattern would be preserved.(Wikepedia)
From animal planet

Birds

From animal planet

Zoo collection

Layan jugak rasanya dapat ambik gambar gambar binatang ne sampai rasa macam tak puas lak.Maklum la masa ne aku dengan family jadi tak dapat nak shoot dengan sepenuh jiwa raga..hehe..Insyaallah, akan datang aku nak layan shoot dari pagi sampai petang sorang sorang..baru boleh dapat feel..
From animal planet

Thursday, 25 February 2010

Di Muzium Negeri

From model/pengantin

pretty girl

From people n life

Wednesday, 24 February 2010

blur..

From people n life

playing with bubble

From people n life

Monday, 1 February 2010

Thaipusam

From people n life
Related Posts with Thumbnails

Followers